Kathleen Barth

Kathleen Barth

Leeftijd: 31 jaar
Chef bij Knorr: 2 jaar
Nationaliteit: Duits

 

Het mooiste aan mijn werk als chef-kok bij Knorr? Iedere dag is anders!” Kathleen Barth houdt van afwisseling – zowel in haar beroep als in haar gerechten.

De Duitse Kathleen Barth werkt inmiddels twee jaar bij Knorr. Daarvoor werkte ze bij een aantal bekende hotels en sterrenrestaurants, zoals Hotel Kempinski Atlantic en Hotel Palazzo Sasso aan de Italiaanse Amalfikust. Ze reisde de hele wereld rond om inspiratie en bijzondere ervaringen op te doen...

Kathleen, kun je ons iets over jezelf vertellen?

Mijn naam is Kathleen Barth en ik werk als chef-kok bij Knorr. Sinds een jaar houd ik me ook bezig met consumenten- en marktanalyse. Ik vind het erg boeiend om uit te zoeken wat consumenten willen en hoe we rekening kunnen houden met hun wensen bij de ontwikkeling van onze producten.

Waarom ben je kok geworden?

Ik wist lange tijd niet wat ik wilde doen. Toen kwam ik toevallig in contact met mensen die in de kookbranche werkten. Ik was direct enthousiast en ontwikkelde al snel een passie voor koken. Daarom besloot ik om naar de California Culinary Academy in de VS te gaan om daar mijn vaardigheden te professionaliseren. Als kok ben je nooit uitgeleerd en de ervaringen van mijn verschillende functies in onder meer San Francisco, Ravello, Stuttgart en Hamburg neem ik mee in mijn werk.

Wat is voor jou het belangrijkste ingrediënt in een gerecht?

Groente, en dan vooral kruiden. Mijn tuin is mijn grote hobby. Daarin kweek ik groenten en kruiden, maar ik ben nog wel nieuw op dit gebied. Mijn tip voor iedereen zonder groene vingers: plant radijsjes. Daarbij kan zo goed als niets misgaan. Bij de kruiden zijn tijm en rozemarijn mijn favorieten, die hebben heel weinig verzorging nodig en maken veel gerechten perfect af.

Wat is je favoriete Knorr-product?

Velen zullen het misschien niet geloven, maar de Salad Mix van Knorr is absoluut mijn favoriete product. Bij ons thuis wordt elke salade daarmee bereid. Dat is heel lekker en eenvoudig.

 
close