Igor Zago

Igor Zago

Leeftijd: 43 jaar
Chef bij Knorr: 9 jaar
Nationaliteit: Italiaans.

 Dagelijks zijn 280 chef-koks over de hele wereld bezig om voor Knorr de lekkerste recepturen en ingrediënten van hoge kwaliteit voor onze gerechten te vinden. Igor Zago is één van deze chefs.

Igor is een Italiaanse chef van 44 jaar. Hij werkt al 9 jaar bij Knorr en werkt vooral aan innovaties. Igor heeft al 26 jaar ervaring in de culinaire wereld. Zo was hij in het verleden onder andere chef in het Oberoi Hotel in Bombay waar hij leiding gaf aan 182 andere chefs! Ook heeft hij 5 nieuwe restaurants opgezet in landen over de hele wereld zoals Dubai, India, Duitsland, Polen en Zuid-Korea. Igors grootste passie is koken met ingrediënten die hij zelf in zijn tuin heeft laten groeien.

Waarom ben je een chef geworden?

Ik heb besloten om chef te worden nadat ik, met mijn familie, veel tijd besteedde aan het koken met producten die van onze boerderij kwamen. Ik zorgde ervoor dat de groenten op onze boerderij groeiden en daarmee groeide mijn passie voor het koken.

Wat is jouw grootste bron van inspiratie op het gebied van koken?

Dat is zeker mijn familie! Ik kook thuis iedere dag en stap voor stap probeer ik mijn kinderen te leren om gezond te eten. Als onze kinderen groenten niet lekker vinden, probeer ik slimme manieren te bedenken om ze anders te bereiden zodat mijn kleintjes ze wel opeten! Dat is eigenlijk dagelijks een van mijn grootste culinaire uitdagingen!

Waar haal jij nog meer je inspiratie uit?

Veel inspiratie haal ik uit onze consumenten en mijn 25 jaar kookervaring.

Wat denk je dat de trend gaat worden op culinair gebied?

Terug gaan naar de basis door ingrediënten natuurlijk te laten groeien. Bij deze trend zijn goede kookvaardigheden erg belangrijk. Je moet namelijk wel weten hoe je de beste smaken uit deze natuurlijke ingrediënten krijgt.

Hoe ziet een typische dag bij Knorr eruit?

Bij Knorr heb je nooit typische dagen. Elke dag is zo verschillend! In het algemeen houden we ons bezig met creatieve culinaire sessies waarbij we nieuwe recepten bedenken voor verschillende projecten en technologieën. We hebben ook vaak culinaire workshops waarbij we onze consumenten uitnodigen.

 
close