Sébastien Grosdemange

Leeftijd: 36
Nationaliteit: Fransman 
Knorr-chef: 9 jaar.

Dagelijks zijn 280 chefkoks over de hele wereld bezig om voor Knorr de lekkerste recepturen en ingrediënten van hoge kwaliteit voor onze gerechten te vinden. Sébastien Grosdemange is één van deze chefs.

Natuurliefhebber

Sébastiens passie voor koken begon al toen hij pas tien jaar oud was. Hij bracht veel tijd door op de boerderij van zijn grootouders in de Vogezen en groeide op in een omgeving waar alles zelf gemaakt werd met ingrediënten van topkwaliteit. Hij wilde graag de culinaire cultuur van zijn familie verder zetten en besloot de kunst van het koken te leren om elke dag iets nieuws te creëren.

De natuur is altijd een bron van inspiratie voor hem. Sébastien brengt graag tijd door op zijn boerderij in Frankrijk om de groenten in zijn tuin te verzorgen en de plaatselijke markt te bezoeken. Voor Sébastien is het resultaat perfect als je goede ingrediënten in de juiste hoeveelheden gebruikt.

Van sterrenrestaurants naar de keuken van Knorr

Na het behalen van zijn diploma werkte Sébastien in een aantal van de beste restaurants ter wereld, waaronder een restaurant met drie Michelinsterren in Frankrijk. Zo kon hij zijn culinaire expertise verder ontwikkelen.

In 2005 besloot Sébastien van de restaurantkeuken over te stappen naar de keuken van Knorr om zijn liefde voor het koken te delen en de kwaliteit van de maaltijden te verbeteren voor mensen die weinig tijd hebben om te koken. Sindsdien heeft hij diverse producten voor Knorr ontwikkeld, zoals soepen, bouillons en sauzen, altijd met oog voor de nieuwste trends in restaurants.

Favoriete smaken

Sébastien is een liefhebber van de Franse keuken. Hoewel het eten van zijn regio hem enorm inspireert, komt zijn favoriete gerecht uit het zuiden van Frankrijk: bouillabaisse.
Sébastien voegt ook graag zwarte peper toe om zijn gerechten tot leven te brengen en hun smaak te versterken.

TIPS VAN SEBASTIEN

  1. Doe voor het pletten wat zout op een teentje knoflook. Zout schuurt en maakt het makkelijker om de knoflook te pletten.     
  2. Spoel uien voor het snijden af met water om tranende ogen te voorkomen.
 
close