Luigi Carola

Luigi Carola

Leeftijd: 48 jaar
Chef bij Knorr: 13 jaar
Nationaliteit: Italiaans

 

Dagelijks zijn 280 chef-koks over de hele wereld bezig om voor Knorr de lekkerste recepturen en ingrediënten van hoge kwaliteit voor onze gerechten te vinden. Luigi Carola is één van deze chefs.

Voor een Italiaan als Luigi Carola is pasta bijna een religie. Maar een pastagerecht wordt pas echt lekker met de juiste saus. Bijvoorbeeld de klassieker Spaghetti bolognese met heerlijke Knorr Bouillonketeltje Groenten. Mmm, daarin proef je de amore!

Waarom ben je een chef geworden?

Ik ben kok geworden omdat ik veel van de wereld wilde zien. Ik ben overal geweest en heb in totaal in acht landen gewerkt – onder meer in Egypte. Als chef-kok werkte ik met een keukenbrigade van 82 man in de acht restaurants van het vijfsterrenhotel Intercontinental in Sharm el Sheik. Dat was een echte uitdaging, want de dichtstbijzijnde leverancier van levensmiddelen bevond zich 500 kilometer verderop.

Italianen staan bekend om hun passie voor eten. Geldt dat ook voor jou?

Si certamente, ik eet en kook ook in mijn vrije tijd graag en vaak. Koken was in eerste instantie slechts mijn beroep, maar langzamerhand is het uitgegroeid tot mijn grote passie. Daarbij probeer ik met een paar eenvoudige ingrediënten geraffineerde gerechten te bereiden. Volgens mij is dat ook een typisch Italiaanse eigenschap.

Wat is voor jou het belangrijkste bij koken en bij eten?

Het belangrijkste voor mij is dat er familie en vrienden aan tafel zitten en dat we samen eten. Natuurlijk vind ik het ook leuk als mensen mijn gerechten lekker vinden, per slot van rekening kook ik met veel ‘amore’, maar communicatie en gezelligheid zijn voor mij het belangrijkste.

Wat denk je dat de trend gaat worden op culinair gebied?

Nieuw? Dat is moeilijk te zeggen. Ik ben al een tijdje aanhanger van de slow food-trend en ben ervan overtuigd dat deze nog groter zal worden. Genieten, smaak en dus ook de kwaliteit van de ingrediënten zullen een steeds belangrijkere rol spelen.

Wat is jouw favoriete gerecht?

Ik zou geen echte Italiaan zijn als pasta niet onbetwist op nummer 1 zou staan. Ik ben dol op spaghetti bolognese, spaghetti amatriciana en penne siciliana – eigenlijk op alle varianten van verse pasta en, als geboren Napolitaner, op alle visgerechten. Wat in mijn lievelingsgerecht nooit mag ontbreken is olijfolie – liefst mijn zelfgemaakte olie met olijven van de olijfboom van mijn moeder.

 
close