Georg Schmücker - Update

Georg Schmücker

Leeftijd: 52
Nationaliteit: Zwitsers
Knorr-chef: 22 jaar.

Dagelijks zijn 280 chefkoks over de hele wereld bezig om voor Knorr de lekkerste recepturen en ingrediënten van hoge kwaliteit voor onze gerechten te vinden. Georg Schmücker is één van deze chefs.

Georg Schmücker, Knorr-chef in Heilbronn, komt uit Zwitserland en heeft de leiding over alle hartige projecten bij Knorr. Georg werkt er al 22 jaar en heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van een aantal culinaire klassiekers van Knorr.

Waarom ben je een chef geworden?

Ik ben opgegroeid in het hotel van mijn ouders, waar ik al op jonge leeftijd veel contact had met koks en eten. Dat is waarschijnlijk van invloed geweest op mijn besluit om chef te worden.

Wat was je grootste prestatie/avontuur?

Toen ik het diploma van meesterkok behaalde in Duitsland en Chef Rôtisseur werd van de ‘Chaîne des Rôtisseurs’, een van de grootste en belangrijkste culinaire gemeenschappen van de wereld. Ik heb ook leiding gegeven aan het koksteam van Unilever dat drie jaar lang in de weekends een restaurant heeft gerund in de buurt van Heilbronn. Het restaurant kreeg een Michelinster!

Wat is je grootste inspiratiebron?

Eerst persoonlijk ervaren en dan discussiëren met andere chefs.

Wat is je grootste bron van culinaire inspiratie?

Op mijn terras zitten met een goed glas wijn en in één van mijn 230 kookboeken bladeren. Ik vind het ook leuk om over een markt te lopen, waar dan ook op de wereld..

Wat zijn je hobby’s op het gebied van eten?

Ik geef al twintig jaar één keer per maand kookles aan volwassenen en kinderen.

Hoe ziet een typische dag bij Knorr eruit?

Ideeën, ideeën, ideeën en dan eten, eten, eten!

TIPS VAN GEORG

  1. Lievelingsrecept: Selderijsoufflé.
  2. Beste keukentip: Ik heb vaak met tegenzin een halfvol potje pesto weggegooid. Dat doe ik niet meer! Je kunt het per theelepel invriezen in een goed afgesloten diepvriesbakje.
  3. Favoriete ongebruikelijke ingrediënt: Tonkabonen en zoethout voor desserts.


 
close