Mexicaanse wraps met avocado

Mexicaanse wraps met avocado

4 (2) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Mexicaanse wraps met rode bonen, gehakt en kruidenmix - het is net alsof een exotische vakantie op je bord is beland!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd20 minuten

Ingrediënten

  • 200 g prei
  • 2 rode paprika's
  • 2 uien
  • 1 blikje (à 400 g) kidneybonen
  • 350 g rundergehakt
  • 1 ½ el Mexicaanse kruidenmix of tacokruiden
  • 60 g tomatenpuree
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 1 avocado
  • 4 wrap tortilla's

Bereiding

  • Snijd de prei in smalle ringen en de paprika’s in reepjes. Pel en snipper de uien. Laat de bonen uitlekken.
  • Verwarm een wok of hoge koekenpan zonder olie of margarine en roerbak hierin het gehakt met de Mexicaanse kruidenmix of tacokruiden 5 min. Voeg de prei, paprika’s en uien toe en roerbak nog 3 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerende 1 min. Schenk er 150 ml water bij. Voeg het Bouillonketeltje toe en roer tot het is opgelost. Voeg de bonen toe, breng tegen de kook aan en laat het gerecht 4 min. zachtjes pruttelen.
  • Schil ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Verwarm de wrap tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg ze op 4 borden, schep het gehaktmengsel in het midden en verdeel de avocado erover. Vouw de tortilla’s dicht en halveer ze.
  • Tip

    Het gehaktmengsel smaakt ook heel lekker in knapperige taco’s of op toost!

close