Franse uiensoep

Franse uiensoep

4 (3) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Een van de lekkerste (en stevigste) tussendoortjes die je je kan bedenken als het buiten regent. Vooral de gesmolten kaas is een heerlijk extraatje!

  • Personen4
  • Bereidingstijd1 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote uien, fijngesneden
  • 2 KL olijfolie
  • 1 el Solo Bakken&Braden
  • 2 bouillonblokjes Knorr Finesse Vlees
  • 4 sneden stokbrood of een andere krokante broodsoort
  • 40 g geraspte gruyère, emmentaler of cheddar
  • Peper naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de olie en de Solo in een diepe sauspan en fruit de ui gedurende enkele minuten terwijl je af en toe roert.
  • Verminder het vuur en laat de ui gedurende 20 à 30 minuten garen mooi goudbruin en roer vaak om aanbranden te vermijden.
  • Schep alles in een soepketel, voeg 1 liter water toe en de bouillonblokjes. Breng op smaak met peper en laat, gedeeltelijk afgedekt, nog 20 minuten sudderen.
  • Rooster het brood in de oven of een broodrooster.
  • Schep de soep in vuurvaste schaaltjes, leg er brood op en bestrooi met kaas. Zet enkele minuten onder de grill tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Dien onmiddellijk op.
close