Romige pasta met spinazie

Romige pasta met spinazie

4.3 (3) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

In pastasauzen kan je roomkaas gebruiken in plaats van room. Deze romige spinaziepasta is snel klaar, overheerlijk en budgetvriendelijk.

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd20 minuten

Ingrediënten

  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 250 g spaghetti of tagliatelle
  • 100 g roomkaas
  • 500 g verse of diepgevroren spinazie (ontdooid en goed uitgelekt)
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 100 g geroosterde amandelschilfers (optioneel)

Bereiding

  • Kook de pasta. Hou minstens 200 ml van het kookwater apart en giet de rest af.
  • Meng in een pan de roomkaas met 200 ml van het kookwater op een middelhoog vuur.
  • Voeg daar de pasta, de spinazie, de citroenschil en het Knorr Bouillonketeltje aan toe, en indien nodig ook nog wat kookwater om de saus zo licht te maken dat hij mooi aan de pasta plakt.
  • Breng op smaak met peper. Strooi er de amandelen over en dien op.
  • Variatie

    Gebruik voor dit spinaziepastarecept eens ricotta in plaats van roomkaas.

close