Aspergecrèmesoep

Aspergecrèmesoep

3.5 (6) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Romige en smakelijke aspergesoep. Werk af met wat vers gemalen zwarte peper voor een extra touch.

  • Personen6
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd50 minuten

Ingrediënten

  • 2 el vloeibare margarine
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kg asperges, zonder uiteinde en grof gesneden
  • 1,5 l water
  • 3 bouillonblokjes Knorr Finesse Kip
  • 100 ml room
  • 1 el fijngehakte dille voor de garnering

Bereiding

  • Bak de ui en de knoflook aan in de margarine op matig vuur, gedurende 5 minuten.
  • Voeg de asperges toe en bak nog 5 minuten.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen op een laag vuur totdat de asperges gaar zijn.
  • Mix de soep met een staafmixer, roer er de room door. Garneer met dille en serveer.
close