In mosterd en mierikswortel gemarineerde varkensbrochettes

In mosterd en mierikswortel gemarineerde varkensbrochettes

0 (0) | Geef als eerste een beoordeling
Close

Wat vind jij van dit recept?

Zin in een lekker gerecht voor op de barbecue? Dan is dit gerecht met in mosterd en mierikswortel gemarineerde varkensbrochetten zeker iets voor jou!

  • Personen4
  • Bereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten

Ingrediënten

  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 2 el vloeibare margarine
  • 500 g varkenshaas, in kleine blokjes gesneden
  • 4 uien, in partjes gesneden
  • 100 ml natuuryoghurt
  • 3 el mosterd, bij voorkeur Dijon
  • 2 kl mierikswortel
  • Paprika, in stukken gesneden
  • 2 kl sinaasappelconfituur
  • 0.5 kl chilipoeder

Bereiding

  • Meng het bouillonketeltje en de vloeibare margarine goed door elkaar. Voeg vervolgens de mosterd, yoghurt, mierikswortel, sinaasappelconfituur en het chilipoeder toe. Roer het geheel goed om.
  • Voeg de blokjes vlees toe en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Zet ze in de koelkast voor minstens 1 uur tot maximaal 6 uur.
  • Schuif afwisselend een stukje vlees, een stukje paprika en een partje ui op de brochettestokjes.
  • Grill de brochettes gedurende 10 à 15 minuten in een grillpan of op de barbecue, tot het vlees voldoende doorbakken is. Draai ze geregeld om tijdens het grillen.
  • Tip

    Het is belangrijk dat je varkensvlees goed doorbakken is. Verwijder een stukje vlees van de spies en controleer of het voldoende gaar is.

close