Schotel van gesauteerde prinsessenbonen en nieuwe aardappelen

Schotel van gesauteerde prinsessenbonen en nieuwe aardappelen

0 (0) | Geef als eerste een beoordeling
Close

Wat vind jij van dit recept?

Schotel van gesauteerde prinsessenbonen en nieuwe aardappelen is een topper onder de bijgerechten!

  • Personen4
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd20 minuten

Ingrediënten

  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 500 g verse prinsessenbonen, gewassen en zonder de puntjes
  • 500 g nieuwe aardappelen
  • 1 el vloeibare margarine
  • 1 geroosterde rode paprika, ontpit en fijngehakt
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • Een handvol fijngehakte peterselie
  • 0,5 kl kerriepoeder
  • 0,5 kl rode peper of cayennepeper

Bereiding

  • Kook de prinsessenbonen tot ze beetgaar zijn. Was ze vervolgens en laat ze uitlekken. Zo zullen ze mooi groen en knapperig blijven.
  • Schil de aardappelen indien nodig of was ze goed. Kook ze zonder deksel tot ze zacht zijn. Laat ze vervolgens uitlekken en afkoelen.
  • Neem een grote braadpan en verwarm de vloeibare margarine op een laag vuurtje. Voeg de look toe en laat het geheel gedurende een of twee minuten bakken of tot de look zacht is en aromatisch wordt.
  • Voeg de bonen toe, alsook de aardappelen, de geroosterde paprika, de peterselie, het Knorr Bouillonketeltje, kerriepoeder en de rode peper. Bak de groenten op een gematigd vuurtje gedurende 7 tot 9 minuten of tot ze doorbakken zijn. Dien onmiddellijk op.
  • Tip

    Maak van dit gesauteerde gerechtje een stevige maaltijd door er gegrilde kip aan toe te voegen of enkele hardgekookte eitjes.

close