Feestelijke aperitiefhapjes

Feestelijke aperitiefhapjes

Met deze originele, overheerlijke en verassende hapjes ontvang jij je gasten in stijl.

5 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 60 minuten
  • Personen: 4

Bereiding

  1. 1 Rolletjes: Warm de oven voor op 200°C. Bruin het vlees in 1 el margarine. Doe de tomaten en de kruiden er bij en 0.5 blokje Knorr kippenbouillon. Goed mengen, aan de kook brengen en 5 min. laten pruttelen, tot het mengsel lichtjes ingekookt is.
  2. 2 Rol het deeg uit. Spreid het vleesmengsel er gelijkmatig over uit en rol stevig op. Snijd de rol met een scherp mes in stukjes van 1 cm. Gedurende ong. 15 min. laten garen of tot ze goudbruin kleuren. Warm of koud serveren.
  3. 3 Paellamosselen: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de kurkuma en het blokje Knorr kippenbouillon in het kokend water. Fruit ondertussen de fijngehakte look in 1 el margarine.
  4. 4 Doe de mosselen en 150 ml water in de kookpan. Laat ze 5-8 min. koken tot ze gaar zijn. De pan van het vuur nemen, laten afkoelen en de mosselen uit hun schelp halen.
  5. 5 Vermeng de gekookte rijst met de mosselen, de fijngehakte chilipeper en de peterselie. Opdienen in de mosselschelpen.
  6. 6 Minitaartjes met ratatouille: Snijd de groenten in kleine blokjes. Fruit het fijngehakte teentje knoflook in 1 el margarine. Doe de groenten er bij, 0.5 Knorr® kippenbouillonblokje en 50 ml water.
  7. 7 Aan de kook brengen, het vuur lager zetten en nog zo’n 15 min. verder laten sudderen. Doe er de gehakte tijm bij en laat nog 5 min. verder koken.
  8. 8 Gehaktballetjes: Hak de gember en knoflook zeer fijn. Fruit de gember en knoflook in 1 eetl. margarine gedurende 5 min. Vermeng het vlees met 1/2 Knorr® kippenbouillonblokje, de gember en de look.
  9. 9 Voeg water bij het mengsel indien nodig. Vorm kleine gehaktballetjes van zo’n 4 cm diameter. Bak de gehaktballetjes bruin in 2 el margarine op een matig hoog vuur.
  • Tip

    Serveer de gehaktballetjes met zoetzure saus. Werk de ratatouilletaartjes af met geraspte parmezaan. Doe garnaaltjes bij de paella. Gebruik een vulling van spinazie voor de rolletjes.

  • Ingrediënten

    • Rolletjes:
    • Kant-en-klaar bladerdeeg
    • 200 g gehakt
    • 0.5 blik (400 g) tomatenblokjes
    • 1 tl gedroogde kruiden zoals oregano of tijm
    • 0.5 blokje Knorr Finesse Bouillon Kip
    • Paellamosselen:
    • 150 g langkorrelige rijst
    • 0.5 tl kurkuma
    • 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Kip
    • 1 teentje knoflook
    • 1 kg mosselen
    • 0.25 verse chilipeper
    • Een handvol verse peterselie
    • Minitaartjes met ratatouille:
    • 1 aubergine, 1 tomaat, 1 courgette, 1 paprika
    • 1 teentje knoflook
    • 0.5 blokje Knorr Finesse Bouillon Kip
    • 1 el verse tijm
    • Kant-en-klare hartige taartbodempjes
    • Gehaktballetjes:
    • 2 cm verse gember
    • 1 teentje knoflook
    • 200 g gehakt
    • 0.5 blokje Knorr Finesse Bouillon Kip
close