Wortelsoep met kikkererwten

Wortelsoep met kikkererwten

De kikkererwten maken deze soep romig, terwijl de wortels en kruiden zorgen voor een rijke smaak met een zoete toets. De smaakvolle bouillon vormt de perfecte basis. Dit is wat we de ultieme soep noemen.

5 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Personen: 4

Bereiding

  1. 1 Hak de wortels in grove stukken. Snij de prei in stukjes. Verwarm 1 el margarine in een grote pot op een matig vuur.
  2. 2 Voeg de prei, de wortels en de kruiden toe. Laat al roerend 10 minuten stoven tot de groenten zacht zijn.
  3. 3 Voeg het sinaasappelsap, de kikkererwten, 250 ml water en de Knorr® Bouillonketeltjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen tot de wortels zacht zijn.
  4. 4 Mix de soep glad met een staafmixer. Dien op met yoghurt.
  • TIP: Dit recept wordt een overheerlijk eenpansgerecht als je er stukjes gekookte kip aan toevoegt.
  • Ingrediënten

    • 750 g wortels
    • 1 stengel prei
    • 1 tl kaneel
    • 1 tl geraspte muskaatnoot
    • 1 tl geraspte gember
    • 100 ml sinaasappelsap
    • 1 blik (400 g) kikkererwten
    • 2 Knorr® Bouillonketeltjes Groenten of Kip
close