Gegratineerd witloof met spek

Gegratineerd witloof met spek

Deze gratin is een variant op de Vlaamse klassieker: witloof in hesprolletjes met kaassaus. Met sneetjes spek is deze schotel net zo lekker! Serveer hem met een lekkere aardappelpuree of een stevige snee roggebrood. Zo komt de smeuïge saus perfect to

5 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 35 minuten
  • Personen: 4

Bereiding

  1. 1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak het witloof schoon en snijd de stronkjes in tweeën. Kook het witloof in een pan met water gedurende 10 minuten. Laat goed uitlekken. Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels margarine.
  2. 2 Meng de melk, de nootmuskaat en het Knorr® Bouillonketeltje samen. Laat 5 minuten koken. Voeg 1 eetlepel bloem toe en laat de saus indikken. Roer regelmatig. Voeg de helft van de kaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is.
  3. 3 Wikkel elk witloofstronkje in een sneetje spek en leg de rolletjes in de ovenschaal. Giet de saus erover. Strooi er de rest van de kaas over. Bak 35 minuten in de oven.
  • TIP: Andijvie is familie van het witloof. Andijvie heeft gekrulde blaadjes en een licht bittere smaak. Heerlijk in een winters slaatje!
  • Ingrediënten

    • 4 grote stronken Belgisch witloof
    • 1 el bloem
    • 250 ml melk
    • 250 g gemalen kaas, bv. emmentaler of gruyère
    • ½ tl nootmuskaat
    • 8 sneetjes mager spek
    • 1 Knorr® Bouillonketeltje Groenten of Kip
close