Ovenschotel van italiaanse pasta

Ovenschotel van italiaanse pasta

Deze eenvoudige ovenschotel is het perfecte comfort food waar je weer helemaal van opvrolijkt.

5 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 40 minuten
  • Personen: 4

Bereiding

  1. 1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Rasp de harde kaas. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.
  2. 2 Bak het gehakt bruin in 2 el margarine. Voeg de tomatenblokjes, 400 ml water en de Bouillonketeltjes toe. Laat de saus vervolgens op een zacht vuur zo’n 30 minuten pruttelen.
  3. 3 Breng de melk met de Maïzena en de roomkaas aan de kook onder voortdurend roeren. Voeg de geraspte kaas toe en meng goed.
  4. 4 Giet de pasta en de saus met het vlees in een ingevette ovenschaal. Giet er het kaas- en melkmengsel over. Bak gedurende 25 minuten tot het korstje goudbruin is en er zich blaasjes beginnen te vormen.
  • Ingrediënten

    • 50 g harde kaas
    • 250 g korte pasta zoals penne of rigatoni
    • 200 g gemengd gehakt
    • 1 blikje (à 400 g) tomatenblokjes
    • 2 Knorr® Bouillonketeltjes Groenten
    • 100 ml melk
    • 60 g roomkaas
    • 3 el Maïzena bindmiddel voor witte sauzen
    • Zwarte peper
    • 2 el margarine (Solo)
close