Pompoengratin

Pompoengratin

Geroosterde pompoen heeft een bijzonder intense smaak. Probeer onze eenvoudige pompoengratin en ontdek zelf hoe lekker het is.

5 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Personen: 4

Bereiding

  1. 1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Wentel de blokjes pompoen door het paneermeel en de olijfolie.
  2. 2 Doe de blokjes pompoen in een vuurvaste ovenschaal die bekleed is met bakpapier of die ingevet is met 1 el margarine. Voeg er het water, het bouillonketeltje en de fijngehakte peterselie aan toe.
  3. 3 Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak gedurende 30 minuten in de oven. Neem de folie eraf en laat nog 15 minuten verder bakken.
  • TIP: Voeg er tijdens het roosteren geperste of fijngehakte knoflook aan toe. Probeer verschillende kruiden zoals tijm of salie.
  • Ingrediënten

    • 1 middelgrote pompoen
    • 250 ml water
    • ½ Knorr® Bouillonketeltje Groenten
    • 6 el paneermeel
    • Een handvol verse peterselie
    • 2 el olijfolie
close