AZIATISCHE ASPERGESOEP

AZIATISCHE ASPERGESOEP

Vier het aspergeseizoen met deze verrukkelijke hartelijke soep op bouillonbasis met heerlijke oriëntaalse smaken.

5 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Bereidingstijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Personen: 4

Bereiding

  1. 1 Was en schil de asperges en snijd de uiteinden eraf. Snijd de asperges in stukken van 3 cm. Hak de look en de gember fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak hem fijn.
  2. 2 Sauteer de look en de gember 2 à 3 minuten in 1 el. margarine op matig vuur. Voeg de asperges, de peultjes en de suiker toe.
  3. 3 Laat nog 5 minuten koken. Voeg 1 liter water en de Knorr® Bouillonblokjes Finesse Kip of Groenten toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat koken gedurende 10 minuten.
  4. 4 Voeg de garnalen toe en laat nog 5 minuten koken. Voeg het limoensap toe en laat nog 1 minuut koken. Serveer met een garnituur van fijngehakte koriander.
  • TIP: Voeg kokosmelk toe voor een zachtere smaak. Als je een eenpansmaaltijd wilt, kun je glasnoedels of een ander type oriëntaalse noedels toevoegen.
  • Ingrediënten

    • 500 g groene of witte asperges
    • 2 teentjes knoflook
    • 5 cm verse gember
    • 1 kleine chilipeper
    • 1 tl. suiker
    • 250 g peultjes
    • 2 Knorr® Finesse Bouillonblokjes Kip of Groenten
    • 300 g gepelde garnalen (diepvries of gekookt)
    • Sap van ½ limoen of citroen
    • 2 el. verse koriander
close