ASPERGESCHOTEL MET SAUSJES

ASPERGESCHOTEL MET SAUSJES

Verras je dierbaren vandaag met een stijlvolle aspergeschotel met heerlijke sausjes.

5 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Bereidingstijd: 5 minuten
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Personen: 6

Bereiding

  1. 1 Was en schil de asperges en snijd de uiteinden van de onderkant eraf. Maak 6 aspergebundels en bind ze samen met een katoenen draadje. Kook de asperges in kokend water met Solo vloeibare margarine en suiker gedurende 15 min. Laat goed uitlekken.
  2. 2 Was de aardbeien en pureer ze met een handmixer of plet ze met een vork. Verwarm de Knorr® Hollandaise Saus of het Brik Knorr® Saus voor Asperges in een pannetje.
  3. 3 Doe er de aardbeienpuree, de vijgenmosterd, de opgelegde groene pepers en de fijngehakte munt bij. Breng bijna aan de kook en haal het pannetje van het vuur.
  4. 4 Om sinaasappelbearnaise te maken: maak de sinaasappel goed schoon en snijd de schil in schijfjes. Pers het sap uit de sinaasappel. Breng Knorr® Bearnaise Saus aan de kook. Voeg 1 tl. sinaasappelschil, 1 el. vers sinaasappelsap en wijn toe.
  5. 5 Breng op smaak met versgemalen peper. Verhit maar niet tot aan het kookpunt. Haal de pan weer van het vuur.
  6. 6 Voor krabhollandaise: verwarm het tweede zakje Knorr® Hollandaise Saus of het tweede Brik Knorr® Saus voor Asperges. Meng de mosterd, de fijngehakte dille en het krabbenvlees erdoor. Verwarm. Breng op smaak. Serveer de aspergebundels met de sausjes.
  • TIP: Dit is een ideale feestschotel. Gebruik de overgebleven asperges om aspergeroomsoep te maken.
  • Ingrediënten

    • 2,5 kg witte asperges
    • 1 el. Solo vloeibare margarine
    • 2 el. suiker
    • Aardbeienhollandaise
    • 150 g aardbeien
    • 1 zakje Knorr® Hollandaise Saus of 1 brik Knorr® Saus voor Asperges
    • 1 tl. vijgenmosterd
    • 2 tl. ingelegde groene peper
    • 1 el. muntblaadjes
    • Sinaasappelbearnaise
    • 1 zakje Knorr® Bearnaise Saus
    • 1 sinaasappel
    • 2 el. droge witte wijn
    • Versgemalen peper
    • Krabhollandaise
    • 1 zakje Knorr® Hollandaise Saus of 1 Brik Knorr® Saus voor Asperges
    • 1 el. mosterd
    • 1 bundel verse dille
    • 100 g krabbenvlees
close