Hutspot met hachee

Hutspot met hachee

Dit is een zelfgemaakt gerecht op z’n best. Wie houdt niet van dit gezonde gerecht van stoofvlees met een heel smaakvolle saus en een zoete, romige hutspot.

4 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Kooktijd: 90 minuten
  • Personen: 5

Bereiding

  1. 1 Schil de uien en snijd ze in plakjes voor de hachee. Bak de uien 4-5 minuten in porties, totdat ze goudbruin worden. Houd ze apart. Braad het vlees ongeveer 6 minuten aan in porties, totdat het bruin wordt.
  2. 2 Doe het vlees samen met de uien in een pan. Voeg 500 ml water toe, breng het geheel aan de kook, zet de temperatuur daarna lager en laat het geheel minstens 1,5 uur sudderen, totdat het vlees mals is.
  3. 3 Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Schil de wortels en snijd ze in heel dunne reepjes van ongeveer 3 cm lang.
  4. 4 Doe de wortels en aardappels in een pan met water en de Knorr® Bouillontablet Groente, breng het geheel aan de kook en zet daarna de temperatuur lager.
  5. 5 Snijd intussen de uien voor de hutspot in dunne plakjes. Voeg ze toe aan de aardappels en wortels, en laat het geheel 20 minuten koken, totdat de groenten zacht zijn. Giet het geheel af. Voeg de melk en boter toe en stamp het geheel grof.
  6. 6 Serveer de hachee bij de hutspot.
  • TIP: voeg een handjevol verse fijngesneden tijm of peterselie aan de stamppot toe. Serveer er een groene salade bij.
  • Ingrediënten

    • Voor de hachee
    • 500 g uien
    • 500 g runderstoofvlees
    • Voor de hutspot
    • 1 kg aardappels
    • 400 g wortels
    • 1 Knorr® Bouillontablet Groente
    • 400 g uien
    • 100ml melk
    • 2 el boter
close