Gegratineerde pasta met groenten en tonijn

Gegratineerde pasta met groenten en tonijn

4.3 (4) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Lekkere pastaschotel met tonijn. Een krokant korstje maakt je gerecht helemaal af.

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd40 minuten

Ingrediënten

  • 300 g pasta (penne of macaroni)
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 100 g diepgevroren groene boontjes
  • 2 ajuinen
  • 2 tomaten
  • 2 soeplepels vloeibare margarine
  • 1 blik van 400 g tonijn natuur
  • 1 ei
  • 20 cl room
  • 10 g margarine
  • 70 g geraspte comtékaas

Bereiding

  • Warm de oven voor op 200°, Laat de pasta gedurende 10 minuten in een grote kom water met het Bouillonketeltje Groenten koken.
  • Laat de pasta uitlekken en leg ze in een schaal.
  • Laat de groene boontjes gedurende 8 minuten in een kom met gezouten water koken, laat ze uitlekken en voeg ze toe bij de pasta.
  • Maak de ajuinen schoon en hak ze fijn.
  • Snij de tomaten in grote blokjes. Fruit alles gedurende 5 minuten in een pot met 2 soeplepels vloeibare margarine.
  • Laat de tonijn uitlekken en verbrokkel de tonijn.
  • Giet de tonijn in de pot en laat nog 2 minuten koken. Kruid met peper van de molen. Meng het geklopte ei met de room.
  • Meng alle ingredienten en de room in de schaal. Vul een ingevette ovenschotel met het mengsel.
  • Besprenkel met kaas en bak 20 minuten in de oven. Kijk af en toe of het goed bakt.
  • Variatie

    Zorg ervoor dat u de pasta na het koken goed laat uitlekken zodat er geen water in het gegratineerde gerecht terechtkomt.

close