Roergebakken asperges met gerookte zalm en citroen

Roergebakken asperges met gerookte zalm en citroen

3 (3) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Geniet van lekkere asperges met gerookte zalm en citroen. Heerlijk en makkelijk te bereiden!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd30 minuten

Ingrediënten

  • 750 g witte en/of groene asperges
  • 1 kg krielaardappeltjes
  • 3 soeplepels Solo vloeibaar
  • 0.5 theelepel kerriepoeder
  • 1 citroen
  • 2 dl kookroom
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 2 takjes peterselie
  • 200 g gerookte zalmsnippers

Bereiding

  • Schil de witte asperges (groene: alleen de dikke met een wat stuggere schil), snijd de harde onderkant eraf en snijd de asperges schuin in plakken van ca. 1 cm dikte.
  • Kook de krieltjes in de schil in een laagje gedurende ca. 10 min. gaar. Afgieten.
  • Verhit de Solo in een wok en roerbak de asperges 4 min. op een hoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe. Rasp de citroenschil op een fijne rasp boven de wok. Halveer de citroen, knijp uit boven de wok. Omscheppen. Zet het vuur laag.
  • Voeg de kookroom, 2 dl heet water en het Bouillonketeltje toe, laat smelten en laat alles 2 min. pruttelen.
  • Hak de peterselie fijn. Schep de zalm, de krieltjes en de peterselie door de asperges. Voeg naar smaak wat peper toe. Verdeel over 4 borden.
close