Stamppot van spinazie, spekjes en geitenkaas

Stamppot van spinazie, spekjes en geitenkaas

3.5 (2) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Heerlijke stampot met spekjes en spinazie. Ideaal op een koude winterdag!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd30 minuten

Ingrediënten

  • 1.5 kg aardappelen
  • 1 pak bladspinazie (diepvries - 450 gram)
  • 150 g plakjes ontbijtspek
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 75 g zachte geitenkaas

Bereiding

  • Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze gedurende ca. 20 min. in een laagje water met wat zout gaar. Kook de laatste 5 min. de (nog bevroren) spinazie met de aardappelen mee. Eventueel afgieten.
  • Bak de plakjes spek in een droge koekenpan op een laag vuur zachtjes uit.
  • Stamp de aardappelen met spinazie fijn. Voeg het Bouillonketeltje toe, laat al roerend smelten.
  • Verkruimel de helft van de geitenkaas erboven en warm de stamppot goed door.
  • Verdeel de stamppot over 4 grote borden, verdeel de uitgebakken spekplakjes en de rest van de verkruimelde geitenkaas erover.
  • Serveertip

    Voeg eventueel naar smaak wat grove mosterd en fijngesneden peterselie toe aan de stamppot en geef er Knorr Jus voor Stamppot bij.

close