Stoofvlees in bier met wortel, ui en appel

Stoofvlees in bier met wortel, ui en appel

4 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Heerlijk vlees, lekker zacht gestoofd in bier. Gecombineerd met wortel, ui en appel is dit een echte aanrader!

  • Personen4
  • Voorbereiding minuten
  • Bereiding165 minuten

Ingrediënten

  • 500 g mager rundsvlees
  • 3 grote uien
  • 3 grote wortelen
  • 3 soeplepels Solo vloeibaar
  • 2 takjes verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 4 dl blond bier
  • 1 kg aardappelen
  • 2 stevige appels
  • 0.5 citroen
  • 2 takjes peterselie

Instructies

  • Snijd het rundvlees in grote blokjes. Pel de ui en snijd in ringen. Schil de wortel en snijd in dikke plakken.
  • Verhit de Solo in een stoofpan en bak het vlees ca. 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Voeg de peen en ui toe en bak 3 min. mee. Bestrooi met wat zout, peper en tijm. Voeg het Bouillonketeltje en het bier toe, laat smelten en laat met het deksel half op de pan 2-2½ uur zachtjes gaar stoven.
  • Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in een laagje water met wat zout gedurende ca. 20 min. gaar. Afgieten.
  • Schil en halveer de appels, verwijder het klokhuis, snijd de appel in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Stoof de stukjes appel de laatste 10 min. mee.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Verdeel de aardappelen over 4 borden en schep de het draadjesvlees met peen, ui en appel ernaast. Strooi de peterselie erover.