Tajine van kalfsvlees met aardappelen, olijven en citroen

Tajine van kalfsvlees met aardappelen, olijven en citroen

4 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Waan je in Marrakech met deze Tajine van kalfsvlees, aardappelen, olijven en citroen.

  • Personen6
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd150 minuten

Ingrediënten

  • 800 g kalfsragout
  • in stukken
  • 2 soelepels Solo vloeibaar
  • 1 ajuin
  • 1 dosis saffraan
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel gember
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 1 citroen
  • 800 g aardappelen met stevig vel
  • 125 g ontpitte olijven
  • 1 soeplepel vloeibare honing

Bereiding

  • Bak de stukken kalfsvlees goudbruin in een grote pot met de olijfolie.
  • Voeg de fijngesneden ajuin en de kruiden toe en laat 1 minuut verder bakken.
  • Voeg 20 cl water, 1 Bouillonketeltje Vlees en een in vier gesneden citroen toe.
  • Dek af en laat heel zacht sudderen gedurende ongeveer 1 u. 30 min.
  • Maak ondertussen de aardappelen schoon, snij ze in grote stukken en laat ze weken in een grote kom met koud water.
  • Giet de aardappelen in de pot met de olijven en de honing, meng goed, dek af en laat gedurende 1 uur verder koken.
  • Breng de tajine daarna op groot vuur om de saus op te laten koken en serveer onmiddellijk.
  • Variatie

    U kunt de kruiden in poedervorm vervangen door 1 soeplepel kruiden voor couscous (Râs al Hânout).

close