Mini-sandwiches met wildpaté en abrikozenchutney

Mini-sandwiches met wildpaté en abrikozenchutney

3 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Smakelijke mini-sandwiches met wildpaté en abrikozenchutney. Ideaal als party-snack of op een buffet.

  • Personen24
  • Bereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd15 minuten

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 3 eetlepels ongezouten geroosterde amandelen
  • 150 g half gedroogde abrikozen
  • 1 klein bosje (15 g) peterselie
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eeetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 0.5 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 12 sneden toastbrood
  • 200 g wildpaté

Bereiding

  • Pel en hak de ui fijn. Hak de amandelen grof. Snijd de abrikozen in reepjes. Houd 24 kleine toefjes peterselie apart en hak de rest fijn.
  • Breng de ui met de abrikozen, de suiker, de azijn, het kerriepoeder, het halve Bouillonketeltje en ¼ l water aan de kook. Laat de chutney ca. 20 min. inkoken tot een jamachtige dikte. Geregeld roeren. Laten afkoelen. Roer de gehakte peterselie en de amandelen erdoor.
  • Steek uit elke boterham met behulp van een klein glaasje of steekvormpje 4 rondjes. Bewaar in een plastic zakje.
  • Besmeer de helft van het brood met de paté. Schep er een lepeltje chutney op, leg op elk een toefje peterselie en nog een brood rondje.
  • Serveer de sandwiches op minischoteltjes of leg ze in strakke rijen op een rechthoekige platte schaal.
  • Serveertip

    Gebruik de andere helft van het bouillonketeltje voor het voorgerecht van dit menu.

close