Tomatentorentjes met kaneel en ham

Tomatentorentjes met kaneel en ham

3 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Feestelijk voorgerechtje van tomatentorentjes met kaneel en gedroogde ham. In slechts 10 minuten op tafel te toveren!

  • Personen4
  • Bereidingstijd30 minuten
  • Kooktijd10 minuten

Ingrediënten

  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 0.5 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 theelepels kaneel
  • 6 blaadjes gelatine
  • 4 plakjes gedroogde Ardennerham of wildham
  • 50 g raketkruit

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Leg de tomaten 15 tellen in kokend water, spoel ze af met koud water, ontvel ze en snijd in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een diepe pan. Bak de ui 3 min. Voeg de knoflook en de suiker toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten, het halve Bouillonketeltje, de azijn en de kaneel toe en laat het samen 10 min. zachtjes koken. Geregeld roeren. Pureren met een staafmixer.
  • Laat de blaadjes gelatine in ruim koud water een paar minuutjes weken tot ze zacht zijn. Knijp ze uit en roer ze van het vuur af door het tomatenmengsel.
  • Spoel 4 hoge vormpjes, schaaltjes of kopjes van minimaal 1½ dl inhoud om met koud water en vul ze met het tomatenmengsel. Laten afkoelen en in de koelkast laten opstijven en bewaren: minimaal ca. 4 uur, maximaal 24 uur.
  • Maak de randen van de tomatentorentjes voorzichtig los van de vormpjes, stort ze op 4 borden.
  • Leg de ham er `golvend’ naast en strooi het raketkruid erover. Druppel er eventueel een paar druppeltjes olijfolie naast en strooi wat kaneel op de rand van de borden.
  • Serveertip

    Om de torentjes makkelijker te kunnen storten kunnen de vormpjes eerst heel even in een bakje met heet water worden gedipt.

close