Witloofsoep met honing en crostini met geitenkaas

Witloofsoep met honing en crostini met geitenkaas

3 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Romig witloofsoepje met honing en geitenkaas, ideaal als feestelijk voorgerecht. Lekker met wat vers gesneden sneetjes ciabatta.

  • Personen4
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten

Ingrediënten

  • 300 g witloof
  • 1 ui
  • 2 eetlepels margarine
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 1 theelepel honing
  • 1 dl kookroom
  • 8 kleine sneetjes ciabatta
  • 80 g zachte geitenkaas
  • 12 pecannoten

Bereiding

  • Houd 8 mooie kleine witlof blaadjes apart en snijd de rest in smalle lange repen. Pel en snipper de ui.
  • Verhit 1½ eetlepel margarine en bak de ui 3 min. Voeg de witlofrepen toe en bak ze 3 min. mee. Voeg ½ l water, het Bouillonketeltje, de honing en de kookroom toe en breng de soep al roerende aan de kook. 5 min. laten koken.
  • Bestrijk de sneetjes ciabata met de rest van de olie en bak ze in een koekenpan aan beide kanten bruin. Besmeer met de geitenkaas. Leg de achtergehouden blaadjes witlof erop en verkruimel de pecannootjes erover.
  • Schep de soep in 4 kleine soepkommetjes, zet ze op borden en leg de crostini ernaast.
  • Serveertip

    Met Knorr Sensations Witloof met bieslook hoef je de soep niet zelf te maken!

close