Romige preisoep met appel

Romige preisoep met appel

3.8 (4) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Romige preisoep, afgewerkt met krokante stukjes appel. Makkelijk en eenvoudig, maar toch feestelijk!

  • Personen4
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten

Ingrediënten

  • 400 g prei
  • 1 grote of 2 kleine appels
  • stevig en zoet (bijv. Jonagold)
  • 1 tl citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el vloeibare margarine
  • 2 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 75 ml kookroom

Bereiding

  • Maak de prei schoon, snijd de prei in de lengte tot in de kern en was de prei goed. Snijd in ringen, houd 1 handje fijngesneden ringetjes achter voor de garnituur.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd 1 partje in miniblokjes. Meng de miniblokjes met het citroensap en houd dit achter voor de garnituur. Snijd de rest van de appel(s) in stukjes.
  • Pel de knoflook, hak het teentje fijn en zet de knoflook even aan in 1 eetlepel vloeibare margarine. Roerbak de prei 2 minuten mee. Voeg de appelstukjes toe en bak kort mee. Voeg de Bouillonketeltjes en 1 liter water toe en roer af en toe totdat de soep kookt.
  • Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Draai het vuur uit en laat de soep 1 minuut rusten. Pureer de soep glad met een staafmixer of blender.
  • Roer de kookroom door de soep.
  • Serveer de soep voor de kinderen met de mini-appelblokjes, voor de volwassenen met fijne preiringetjes en wat versgemalen peper.
close