Tartiflette met Reblochon

Tartiflette met Reblochon

3.6 (8) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Niets doet je meer naar de winter verlangen dan een heerlijk verwarmende tartiflette. Het bekende Franse recept is eenvoudig en snel klaar te maken en kan je serveren voor de hele familie. Wij maken de tartiflette Reblochon, maar het gerecht kan je zeker ook met andere zachte kazen bereiden.

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd35 minuten

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Groenten
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 rijpe Reblochon kaas
  • 2 dl room
  • 2 dl witte wijn
  • 2 teentjes look
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten

Bereiding

  • Warm de oven voor op 180°.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 0,5 cm. Doe ze in een pot en voeg koud water bij tot ze net onderstaan. Voeg er het bouillonblokje Knorr Finesse Groenten bij en breng aan de kook. Laat ze net niet gaar worden. Giet ze af.
  • Pel en snipper ondertussen de ui en de sjalotten en fruit ze in 2 eetlepels vloeibare margarine. Voeg er de spekblokjes bij en laat 3 minuten zachtjes bakken.
  • Smeer een ovenschotel in met 2 eetlepels vloeibare margarine. Schik de helft van de spekblokjes erin en verdeel er dan de helft van de aardappelen over. Schik daarop de rest van de spekblokjes en dan de rest van de aardappelen.
  • Verdeel de kaas in 2 dikke plakken zonder de korst te verwijderen en snipper de look zeer fijn. Schik de kaas met de korst naar beneden op de aardappelen.
  • Meng de room met de wijn en de look en warm lichtjes op zodat het Bouillonketeltje Groenten smelt. Kruid met peper. Giet deze bereiding in de schotel over de aardappelen en schuif 35 minuten in de oven.
  • Variatie

    Vervang de Reblochon door plakjes raclettekaas. Je kan ook tartiflette maken met ongeschilde aardappelen . Schrob ze wel goed schoon in koud water.

close