Gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen

4.2 (5) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Niets kan een maaltijd zo heerlijk vervolledigen als lekker krokante gebakken patatjes. Aardappelen bakken gaat snel, is makkelijk en past zeer goed bij een sappig stukje vlees. Je scoort gegarandeerd bij het hele gezin met dit populaire recept.

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd25 minuten

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 6 el Solo Vloeibaar
  • 2 blokjes Knorr Bouillon Finesse Groenten

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van gelijke grootte, zodat ze egaal garen. Doe ze in een kookpot en voeg koud water bij tot ze net onderstaan. Breng aan de kook en laat garen tot je er met een vork in kunt prikken maar toch nog moet duwen. Giet ze af en laat op kamertemperatuur komen. Snijd ze in plakjes van 0,5 cm.
  • Zet een pan op het vuur, giet er 3 eetlepels vloeibare margarine op en roer er een bouillonblokje in los. Bak de helft van de aardappelschijfjes aan beide kanten goudbruin. Houd ze warm in een schotel en bak op dezelfde wijze de rest van de aardappelschijfjes goudgeel.
  • Serveertip

    Werk af met versgehakte peterselie. Deze aardappeltjes zijn ook lekker koud met mayonaise.

close