Gratin dauphinois

Gratin dauphinois

4 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Dit recept voor aardappelgratin of gratin dauphinois is een bekende Franse bereidingswijze van aardappelen dat makkelijk te serveren is bij tal van gerechten zoals lamsbout

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd55 minuten

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen
  • 3 dl room
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 2 el Solo Vloeibaar

Bereiding

  • Warm de oven voor op 160°
  • Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne plakjes. Gebruik hiervoor best een schaaf of mandoline.
  • Warm de room op zonder aan de kook te brengen en los er het Knorr Bouillonketeltje in op.
  • Smeer een ovenschotel in met de vloeibare margarine .
  • Schik de aardappelen in laagjes in de ovenschotel en giet over iedere laag een beetje room .
  • Kruid de gratin goed met peper en dek af met aluminiumfolie of een deksel.
  • Schuif in de voorverwarmde oven en laat 35 minuten garen.
  • Neem dan de folie of het deksel van de schotel en laat nog 10 minuten verder garen en kleuren.
  • Variatie

    Strooi op de bovenkant van de gratin wat geraspte kaas en laat onder de gril kleuren. Je kan de gratin verder kruiden met in dunne plakjes gesneden look of Provençaalse kruiden.

close