Soep van gele tomaten, basilicum en mascarpone

Soep van gele tomaten, basilicum en mascarpone

4 (2) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Zin in een licht en zomers soepje? Maak eens soep van gele tomaten, basilicum en mascarpone. Origineel en eens wat anders!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd40 minuten

Ingrediënten

  • 2 lente uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels mascarpone
  • 1 l water
  • 2 Knorr Bouillonketeltjes Groenten
  • 6 gele tomaten
  • 20 basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

  • Breng in een kookpot water aan de kook. Kerf de tomaten kruislings in en dompel ze gedurende 1 minuut in het kokende water. Spoel na met koud water. Ontvel de tomaten.
  • Snij de lente-uien en de knoflook fijn. Stoof de ui en knoflook glazig in olijfolie. Laat ook de tomaten stoven. Voeg het water en de 2 Knorr Bouillonketeltjes Groenten toe. Laat een half uurtje sudderen. Voeg de mascarpone en de basilicum toe en mix glad.
  • Haal het geheel door een fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bron: Knorr.be
close