Toscaanse groentensoep

Toscaanse groentensoep

3 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Proef deze heerlijke Toscaanse soep met verse tomaten, witte bonen en salami en waan je in centraal Italië. Serveer er nog wat dikke sneden Italiaans boerenbrood bij en je dag kan niet meer stuk!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd25 minuten

Ingrediënten

  • 1 ajuin
  • 200 g gesneden boerenkool
  • 4 tomaten
  • 1 potje witte bonen
  • 150 g salami
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 2 theelepel pesto verde
  • 1 zakje croutons

Bereiding

  • Pel en snipper de ajuin. Snijd de tomaten in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Snijd de salami in blokjes.
  • Verhit de margarine en bak hierin de ajuin aan gedurende ongeveer 2 minuten. Bak daarna de boerenkool nog eens 2 minuten mee.
  • Voeg 1 liter water en de Bouillonketeltjes, de tomaten en de bonen bij de boerenkool en ajuin in de pan en laat het gerecht 10 minuten pruttelen. Bak intussen de salami aan in een kookpan.
  • Roer de pesto en de salami door de soep en serveer deze meteen. Garneer de croutons over de soep, Bron: Knorr.be
  • Serveertip

    Lekker met dikke sneden (Italiaans) boerenbrood.

close