Blinde vinken

Blinde vinken

3 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Knutsel zelf blinde vinken in elkaar! Ze worden ook wel vogel zonder kop genoemd en zijn heerlijk met een extra vleessausje.

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd45 minuten

Ingrediënten

  • 600 g kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 100 g chapelure (broodkruim)
  • 4 fijngehakte sjalotten
  • 20 g salie
  • 4 lapjes kalfsfilet
  • 100 g margarine
  • Voor de saus:
  • 4 dl tomatensalsa/passata
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • verse gehakte salie
  • trosjes kerstomaten

Bereiding

  • Bereid het gehakt met het ei, de chapelure en de sjalotten.
  • Schik de kalfslapjes met daarop een blaadje salie. Verdeel er het gehakt over en rol op.
  • Bruin de margarine in de sudderpan en kleur er de ‘blinde vinken’ in aan, dit aan iedere zijde.
  • Smelt er het Bouillonketeltje bij en bevochtig met de passata en 4 dl water. Zet onder deksel en laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Verhit een pan met wat margarine en bak de trostomaatjes aan.
  • Serveertip

    Presenteer met gebakken krieltjes, trostomaten en werk af met salie.

close