Japanse tartaartjes met roergebakken spitskool

Japanse tartaartjes met roergebakken spitskool

4 (2) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Heerlijk zo'n stukje vlees gemarineerd in zelfgemaakte Japanse saus. Deze saus kan je bovendien ook gebruiken om toe te voegen aan je wokgroenten. Serveer hier nog wat witte rijst bij en je hebt een smakelijk Oosters gerechtje!

  • Personen4
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten

Ingrediënten

  • Voor de gemarineerde tartaartjes & saus:
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • 4 eetlepels rijstwijn of sherry
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 2 teentjes knoflook
  • geperst
  • 4 eetlepels olie
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 4 rundsburgers (biefstuk tartaar)
  • Voor de roergebakken groenten:
  • 1 eetlepel margarine
  • 2 rode uien
  • 1 bundel bosuitjes
  • 300 g spitskool
  • 150 g champignons

Bereiding

  • Roer in een diepbord een marinade van de sojasaus, rijstwijn, gembersiroop, knoflook, olie en het Bouillonketeltje. Laat de tartaartjes aan beide zijden 5 minuten marineren, totaal 10 minuten.
  • Maak de rode uien en bosuitjes schoon en snijd deze in ringen. Verwijder de lelijke bladeren van de spitskool, was de spitskool aan de buitenzijde. Snijd de spitskool in de lengte doormidden en snijd in repen. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Verwarm 1 eetlepel margarine in een wok en roerbak de groente op hoog vuur in 3-4 minuten beetgaar. Laat de groenten op zacht vuur nog even smoren.
  • Bak de rundsburgers in hun marinade in een pan in 5 minuten bruin en gaar. Neem ze uit de pan, voeg 150 ml water toe en roer het met de marinade in de pan los tot een sausje. Voeg het sausje toe bij de gebakken groenten.
  • Serveertip

    Serveer de Japanse tartaartjes met kruidige witte rijst: kook 250 g rijst met een fijngesnipperd worteltje en een Knorr bouillonketeltje groente volgens de aanwijzingen op de verpakking.

close