Penne met courgette en walnoten
Eenvoudige en makkelijke pastaschotel, ideaal voor vegetariërs. In geen tijd heb je dit heerlijk smeuïge borje pasta voor je. Lekker anders: vervang de courgette door aubergine en garneer de pasta met verkruimelde verse geitenkaas.
-
Knorr Bouillonketeltje Groenten
Knorr Bouillonketeltje is een smaakvolle, authentieke bouillon die perfect smelt in al je gerechten. De beste ingrediënten werden zorgvuldig geselecteerd, langzaam ingekookt en handig verpakt. Laat het keteltje smelten in je stoofpotjes, wokgerechten en sauzen voor een heerlijk volle smaak!
- Personen4
- Bereidingstijd minuten
- Kooktijd20 minuten
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 1 grote courgette of 2 kleine courgettes
- 75 g walnoten
- 400 g penne of andere korte geribbelde pasta
- 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
- 1 eetlepel Solo vloeibaar
- 100 ml room
- 2 theelepels verse tijmblaadjes
- 50 g geschaafde Parmezaanse kaas
Bereiding
- Pel de uien en snijd in dunne halve ringen. Was en snijd de courgette schuin in lange dunne schijfjes. Hak de walnoten fijn.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met het Bouillonketeltje gaar.
- Verhit ondertussen de margarine in een pan en fruit de ui en courgette 3 minuten, tot ze zacht en lichtbruin zijn. Voeg de kookroom en de tijmblaadjes toe en laat het geheel enkele minuten zachtjes koken.
- Giet de penne af en meng de courgette met de ui en de walnoten door de pasta. Breng de pasta op smaak met vers gemalen zwarte peper en geschaafde Parmezaanse kaas.
Serveertip
Kinderen vinden harde stukjes noot door saus soms lastig om te eten. Gebruik de gehakte walnoten dan voor noten-roomstengels: Smeer de bovenste helft van 8 soepstengels in met verse kaas en rol ze daarna door de gehakte walnoten. Zet de soepstengels rechtop in een hoog glas om te serveren.
Variatie
Lekker anders: Vervang de courgette door aubergine en garneer de pasta met verkruimelde verse geitenkaas.