Spaghetti Bolognese met gegrilde groenten

Spaghetti Bolognese met gegrilde groenten

3.8 (5) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Op tijd en stond houdt iedereen van een lekker bordje puur comfort food. Deze Italiaanse klassieker weet iedereen te bekoren! Voeg ook eens wat zongedroogde tomaatjes toe voor een vollere smaak.

  • Personen4
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd30 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g magere spekreepjes (lardons)
  • 350 g rundergehakt
  • vloeibare margarine
  • 1 Knorr Bouillonketeltje vlees
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 300 g spaghetti

Bereiding

  • Snijd de courgette in lange dunne plakken met een mes of mandoline. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Besprenkel de courgette en paprika met olijfolie. Pel de knoflook. Snijd de tomaten uit blik in kleine stukjes en bewaar het vocht.
  • Verwarm een klein scheutje vloeibare margarine in een pan en pers de knoflook erboven uit. Bak de knoflook kort op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes zachtjes mee tot ze licht krokant zijn. Voeg het gehakt toe en bak het los. Roer het Bouillonketeltje, de tomaten en het tomatenvocht, de tomatenpuree en 400 ml water erdoor. Breng aan de kook en op smaak met de oregano, zout en peper. Laat de saus minimaal 20 minuten zachtjes koken. Roer de saus af en toe door.
  • Kook aan het einde van de bereidingstijd de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm ondertussen een grillpan en gril de courgette en paprika enkele minuten zodat er mooie grillstrepen ontstaan.
  • Verdeel de spaghetti over de borden, verdeel daarover de gegrilde groenten en schep de Bolognese saus erover.
  • Serveertip

    Serveer de spaghetti met komkommer-amandelsalade: Schil een komkommer en schaaf in plakjes. Maak een eenvoudige vinaigrette van 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn, zout en peper en voeg deze toe aan de komkommer. Verwarm een beetje olie in een pan en rooster hierin 50 g witte amandelen goudbruin. Schep vlak voor het serveren de amandelen door de komkommersalade.

    Variatie

    Geef de Bolognesesaus een nog diepere smaak door met het bouillonketeltje 1 eetlepel oude balsamico-azijn of een half glaasje rode wijn toe te voegen. Gebruik voor een snelle Bolognese saus Bertolli Zongedroogde Tomaat & Oregano met een bouillonketeltje en 150 ml water.

close