Wraps met varkensfiletreepjes

Wraps met varkensfiletreepjes

3.7 (3) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Heerlijke wraps met varkensfiletreepjes. Bovendien makkelijk en snel op tafel te toveren! Je kan de vulling aanpassen naar eigen keuze, durf zeker eens te varieëren.

  • Personen2
  • Bereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd10 minuten

Ingrediënten

  • 6 wraps of Dürüm broodjes
  • 0.5 krop ijsbergsla
  • Voor de vleesvulling & marinade:
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 350 g varkensfiletreepjes
  • 1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • mespunt cayennepeper
  • 0.5 tl komijn
  • 1 Knorr bouillonketeltje Vlees
  • 1 rode paprika
  • Voor de saus:
  • 150 ml yoghurt
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)

Bereiding

  • Meng in een kom 3 eetlepels margarine met de tomatenpuree, cayennepeper, komijn en het Bouillonketeltje. Meng de filet met de marinade en laat 10 minuten staan.
  • Was de paprika, snij doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in blokjes.
  • Meng in een schaaltje de yoghurt met de knoflook en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snij de ijsbergsla in reepjes.
  • Zet een pan op hoog vuur. Bak in de hete pan de gemarineerde varkensfiletreepjes al roerend ongeveer 5 minuten. Voeg de paprika toe en roerbak nog 2 minuten.
  • Verwarm de wraps of broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Besmeer telkens een wrap of broodje met de yoghurtsaus. Leg er een beetje gesneden sla met wat vlees op en rol de wrap of het broodje op. Serveer de rest van de yoghurtsaus er apart bij.
  • Serveertip

    Serveer de wraps met een authentieke salade. Wrijf een saladeschaal in met een doorgesneden knoflookteentje. Maak een salade van 1 komkommer en 3 tomaten in stukken. Garneer met 150 gram verkruimelde feta en 50 gram zwarte olijven. Breng de salade op smaak met extra vergine olijfolie, citroensap, munt, en peper.

close