Koude romige bietensoep

Koude romige bietensoep

2 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Rode bieten behoren zeker tot de categorie van gezonde groenten. Ze zijn rijk aan mineralen en vitaminen. Deze koude romige bietensoep is een lekker alternatief voor gazpacho en zal zeker smaken op een warme zomerdag!

  • Personen6
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd15 minuten

Ingrediënten

  • 2 gekookte bieten
  • 125 ml water
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 1 eetlepel kruidenkaas
  • 1 koffielepel balsamicoazijn
  • 2 soeplepels room
  • peper en zout

Bereiding

  • Bereid een bouillon met 125 ml water en een 1/4 Knorr Bouillonketeltje Groenten. Laat 50 ml afkoelen. De rest kan je in de koelkast bewaren voor een andere bereiding.
  • Snij de bieten in blokjes.Doe de blokjes in de kom van een mixer, schakel de mixer in en voeg beetje bij beetje 50 ml bouillon toe.
  • Als de soep goed glad is, voeg je de kaas toe en laat je de mixer met tussenpozen draaien.
  • Voeg ten slotte de room toe en meng alles nog eens kort.
  • Giet de soep in een glazen kom. Voeg de balsamico-azijn toe en meng goed.
  • Laat minstens een uur in de koelkast afkoelen. Bij het opdienen haal je de gekoelde soep uit de koelkast en breng je ze op smaak.
  • Verdeel de soep over zes glazen. Dien heel koud op.
close