Spaans vispotje met chorizo, olijven, rode uien en aardappeltjes

Spaans vispotje met chorizo, olijven, rode uien en aardappeltjes

4.6 (5) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 3 rode uien
  • 75 g chorizo (stukje)
  • 500 g stevige visfilet (bijv. tilapia of zalm)
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 75 g ontpitte knoflookolijven
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 150 ml druivensap of (iets zoete) witte wijn

Bereiding

  • Schil de aardappelen, snijd ze elk in 6 stukken en kook ze gedurende 15 minuten in een laagje water, ze zijn dan nog niet helemaal gaar. Afgieten.
  • Pel ondertussen de uien en snijd ze in partjes. Snijd de chorizo in blokjes en de vis in stukken.
  • Verhit de margarine in een diepe pan. Bak de uien met de chorizo gedurende 3 minuten op een matig vuur. Roer de tomatenpuree erdoor en bak gedurende een minuutje al roerend mee. Schep de olijven erdoor.
  • Voeg het Knorr Bouillonketeltje Groenten toe aan het chorizo-olijvenmengsel in de pan, laat het smelten en roer het erdoor. Schep de hete aardappelen en stukken vis erdoor en voeg als laatste het druivensap of de wijn toe. Breng het vocht aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het gerecht op een laag vuur in 10 minuten gaar worden.
  • Verdeel het gerecht over 4 warme diepe borden of kommen.
  • Variatie

    Strooi er op het laatst wat fijngehakte selderij over. Voeg met de vis eventueel een paar verse mosselen toe.

close