Glaasje van kabeljauw, avocado en sinaasappel

Glaasje van kabeljauw, avocado en sinaasappel

2 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Ben je op zoek naar een feestelijk hapje? Dan is dit pittig glaasje met gepocheerde kabeljauw, smeuïge avocado en frisse sinaasappel misschien wel het ideale gerecht voor jou!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd15 minuten

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 6 druppels Tabasco
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 4 soeplepels Calve mayonaise
  • bieslook
  • 300 g kabeljauw
  • 1 sinaasappel

Bereiding

  • Breng wat water aan de kook voor de kabeljauw. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Groenten en de kabeljauw toe. Laat de kabeljauw 5 minuten pocheren op een heel zacht vuurtje. Giet voorzichtig af en verdeel met een vork het vlees in stukjes.
  • Schil de sinaasappel. Snij in partjes door tussen de velletjes te snijden zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt. Snij de verschillende stukjes vruchtvlees nogmaals door. Verwijder de schil van de avocado's en snij ze in blokjes van ongever 1 cm. Snij de bieslook heel fijn maar hou wel nog enkele takjes over voor de decoratie.
  • Meng de Tabasco, de mayonaise et de fijngesneden bieslook tot een sausje.
  • Vul elk glaasje met 1 koffielepel van deze saus. Meng voorzichtig de stukjes kabeljauw, avocado en sinaasappel met de rest van de saus.
  • Vul de glaasjes en werk af met een takje bieslook.
  • Dien meteen op.
  • Tip

    Om te vermijden dat de blokjes avocado verkleuren, besprenkel je ze met wat citroensap.

close