Knorr, één van de grootste merken van Unilever, is overtuigd van het belang van goede voeding. Eten moet plezierig zijn. En de dagelijkse maaltijd is wat ons betreft even betoverend als speciale gelegenheden. Voeding levert niet alleen maar brandstof, maar is volgens ons een bindend element in het leven. Dit vormt de basis voor het succes van Knorr.

Passie voor smaak

De passie voor goede voeding gaat terug naar de beginjaren van Knorr. Knorr zag het levenslicht in 1838 toen Carl Heinrich Knorr experimenteerde met het drogen van kruiden en groenten om hun smaak en voedingswaarde te behouden. Sindsdien is Knorr enorm geëvolueerd en wil het innoverende kwaliteitsproducten op de markt brengen.
Vandaag de dag biedt Knorr een ruim gamma bouillons, soepen, sauzen en andere producten aan die van je dagelijkse maaltijd iets speciaals kunnen maken!

Onze chefs

Alle Knorr-producten danken hun geur en smaak aan het culinaire vakmanschap van de koks die ze ontwikkelen. Vandaag is de oorspronkelijke Knorr-fabriek in Heilbronn nog steeds het centrum van de drang naar vernieuwing. Daar werken internationale teams van koks aan de nieuwste producten.

De feiten

Knorr is het grootste merk van Unilever. Knorr-producten worden momenteel verkocht in meer dan 100 landen en Knorr groeit snel buiten het Europese kerngebied, met name in Latijns-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

Het Knorr-logo bevat de originele handtekening van Carl Heinrich Knorr, de oprichter van het bedrijf.

Er is trouwens onlangs nog een gedroogde Knorr-soep ontdekt op het schip van Roald Amundsen, de wereldberoemde Noorse ontdekkingsreiziger die als eerste de Zuidpool bereikte.