Fazant in kersenbier met groenten

Fazant in kersenbier met groenten

Met een mals stukje fazant in een heerlijke saus op basis van kersenbier doe jij je gasten zeker een plezier! Smakelijk!

0 (0) | Geef als eerste een beoordeling
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 15 minuten
  • Personen: 4

Bereiding

  1. 1 Warm de oven voor op 180 °C. Meng 4 el olijfolie en een blokje Knorr kippenbouillon tot een gladde pasta. Wrijf de fazant er helemaal mee in. Zet het gevogelte in een vuurvaste schaal in de oven. Giet een beetje water in de schaal.
  2. 2 Laat gedurende 60 min. braden en bedruip het vlees regelmatig tijdens het roosteren. Schil de groenten en vruchten en snijd ze in kleine stukjes. Hak de rozemarijn fijn.
  3. 3 Doe de groenten, de rozemarijn en de resterende olijfolie samen in een ovenschotel en zet deze 20 min. in de oven, na de fazant. Laat gedurende 40 min. garen. Neem de fazant uit de oven en doe het braadvocht in een kookpan. Houd de fazant goed warm onder aluminiumfolie
  4. 4 Doe het bier bij het braadvocht en breng het aan de kook; laat het enkele minuten doorkoken tot het indikt en de alcohol verdampt. Serveer de fazant met de saus en de geroosterde groenten.
  • Tip

    Serveer de gebraden fazant met veenbessengelei. Heb je niet genoeg braadvocht, doe er dan wat water bij. Wikkel de fazant voor het roosteren in dunne plakjes ham.

  • Ingrediënten

    • 1 blokje Knorr Finesse Bouillon Kip
    • 6 el olijfolie
    • 1 hele fazant (ong. 1 kg)
    • 150 g pastinaak
    • 150 g raap
    • 150 g wortelen
    • 1 zoete appel (bijv. Golden Delicious)
    • 150 g wortelpeterselie
    • 2 el verse rozemarijnblaadjes
    • 150 ml kersenbier
close