Everzwijnfilet met fruit

Everzwijnfilet met fruit

Er gaat niets boven een lekker stukje wild tijdens koude winterdagen. Voeg daar een heerlijke portie warm fruit aan toe en je hebt een fantastische hoofdschotel!

0 (0) | Geef als eerste een beoordeling
Close

Wat vind jij van dit recept?

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Personen: 4

Bereiding

  1. 1 Warm de oven voor op 200°C. Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis. Hak de rozemarijn fijn. Verwarm 2 el margarine in een ovenvaste steelpan.
  2. 2 Schroei het vlees zo’n 3 min. aan alle kanten dicht. Zet de steelpan in de oven en rooster het vlees zo’n 30 min. of tot de temperatuur binnenin 68°C bedraagt. Voeg tijdens het roosteren wat water toe zodra het vlees begint uit te drogen.
  3. 3 Los ondertussen 0.5 blokje Knorr vleesbouillon op in 150 ml water. Fruit de peerhelften zachtjes gedurende 5 min. in margarine. Leg het vlees op een bord zodra het gaar is en dek het goed af met aluminiumfolie.
  4. 4 Doe de bouillon, rozemarijn en siroop bij het braadvocht. Breng het aan de kook en laat het enkele minuten pruttelen tot de saus begint in te dikken. Serveer het vlees in plakken gesneden met de saus, peertjes en opgelegde veenbessen.
  • Tip

    Heb je niet genoeg braadvocht, gebruik dan Knorr Saus voor Gebraad. Doe een glas droge rode wijn bij de saus. Probeer het ook eens met andere opgelegde vruchten zoals zure kersen of abrikozen.

  • Ingrediënten

    • 2 stevige peren
    • 1 el verse of gedroogde rozemarijn
    • 1 kg everzwijnhaas
    • 0.5 blokje Knorr Finesse Bouillon Vlees
    • 4 el Luikse siroop (of appelboter)
    • 150 ml opgelegde veenbessen
close