Gepofte aardappelen met grijze garnalen

Gepofte aardappelen met grijze garnalen

4 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Dit recept voor gepofte aardappel kan je op verschillende manier klaarmaken: een gepofte aardappel in de oven is minstens even lekker als een gepofte aardappel op de barbecue. Voeg eventueel wat kruidenboter toe voor extra smaak.

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd35 minuten

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappelen (bintje of licht bloemig)
  • 1 pakje Knorr droge Vissaus
  • 2.5 dl melk
  • 200 g gepelde
  • grijze garnalen

Bereiding

  • Warm de oven voor op 160°. Schrob de aardappelen goed schoon in water en dep ze droog.
  • Pak de aardappelen elk apart in een stuk zilverpapier in en druk goed aan. Leg ze op een ovenplaat in de oven gedurende 30 minuten.
  • Roer ondertussen de saus met de melk en de inhoud van een pakje Knorr droge Vissaus.
  • Haal de aardappelen uit de oven, snijd er een kapje vanaf en maak het aardappelkruim bovenaan los met een lepeltje .
  • Giet er de saus over en werk af met de garnalen.
  • Variatie

    Roer versgehakte tuinkruiden door de saus. Je kan tijd winnen door de aardappelen 12 minuten voor te koken: leg ze in koud water en breng zo aan de kook. Pak ze nadien in om ze te poffen.

close