Bloemkool met varkenslapjes

Bloemkool met varkenslapjes

3.7 (3) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Bloemkool smaakt nog beter met witte saus! Dankzij dit recept ben jij de ster van het diner!

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd45 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 350 g magere varkenslapjes
  • 25 g margarine
  • 2 tl mosterd
  • 1 bloemkool
  • 1 zakje knorr witte saus
  • 250 ml koude melk
  • 2 el fijngeknipte bieslook
  • nootmuskaat

Bereiding

  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een laagje
  • water in ca. 20 min. gaar. Afgieten.
  • Bestrooi de varkenslapjes met wat peper.
  • Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de varkenslapjes
  • aan beide kanten bruin en gaar in ca. 15 min. Bestrijk het vlees met de
  • mosterd en bak het om en om nog 2 min.
  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in ruim
  • kokend water in ca. 8 min. gaar. Afgieten.
  • Maak ondertussen de saus met de melk volgens de aanwijzingen op de
  • verpakking. Roer er 1 el bieslook door.
  • Verdeel de bloemkool, het vlees en de aardappelen over 4 borden. Schep
  • de witte saus met bieslook over de bloemkool. Bestrooi met nootmuskaat
  • naar smaak. Strooi de rest van de bieslook over de aardappelen.
  • Conseil

    Verrijk de saus met een fijngesneden, gestoofde ui en eventueel 50 g blauwe kaas of geitenkaas.

close