Kip curry met bloemkool, appel en paprika

Kip curry met bloemkool, appel en paprika

3 (1) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Het is bijna een klassieker te noemen: kip met curry en appel! Heb je de heelrijke variant met bloemkool en paprika al een keer geprobeerd?

  • Personen4
  • Bereidingstijd minuten
  • Kooktijd25 minuten

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 kleine rode paprika
  • 50 g prei (donkergroene deel)
  • 1 stevige zoetzure appel
  • 350 g kipfilet
  • 15 g margarine
  • 1 zakje Knorr kant-en-klare Kerriesaus

Bereiding

  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in ruim kokend water 4 min. Afgieten.
  • Snijd ondertussen de paprika en prei in heel kleine stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in blokjes.
  • Snijd de kipfilet in stukken van ca. 3 cm.
  • Verwarm de margarine in een wok of hoge koekenpan. Roerbak hierin, als de margarine een beetje bruin begint te worden, de kip 4 min. Voeg de voorgekookte bloemkool, de paprika, de prei en de appel toe en roerbak nog 4 min.
  • Voeg de kerriesaus toe, roer goed door, verwarm en laat het gerecht op een heel laag vuur 4 min. zachtjes pruttelen.
  • Schep in een schaal of verdeel over 4 borden en geef er gemengde rijst met stukjes paprika bij.
  • Tip

    De appel kan worden vervangen door mango of ananas. Het is ook lekker om de curry met wat geschaafde, gebakken kokos te bestrooien.

close