Bloemkool-gehaktschotel

Bloemkool-gehaktschotel

4.4 (5) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Wat te doen met een grote portie gehakt? Maak er een bloemkool-gehakschotel van met het Bouillonketeltje: lekker, gemakkelijk én goedkoop!

  • Personen4
  • Bereidingstijd25 minuten
  • Kooktijd55 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 25 g margarine
  • 350 g rundergehakt
  • ½ el currypoeder
  • 150 ml room
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • ½ el mosterd
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in een laagje water in ca. 20 min. gaar. Afgieten en fijnstampen.
  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in ruim kokend water 6 min. Afgieten.
  • Verwarm de margarine in een wok of hoge koekenpan. Roerbak hierin, als de margarine een beetje bruin begint te worden, het gehakt samen met de curry 5 min. Roer de room er door. Voeg het Bouillonketeltje toe en roer tot het is opgelost. Voeg de mosterd toe en schep de gekookte bloemkool erdoor. Laat het gerecht nog 1 min. zachtjes pruttelen en schep het dan in een lage ovenvaste schaal.
  • Verwarm de melk wanneer de aardappelen gaar en gestampt zijn. Voeg ze beetje bij beetje bij de gestampte aardappelen en breng op smaak.
  • Schep de puree op het gehaktmengsel in de ovenvaste schaal en strijk het een beetje glad.
  • Zet de ovenvaste schaal in de oven en laat de bloemkool-gehaktschotel in ca. 30 min. lichtbruin worden.
  • Tip

    Vervang de helft van de bloemkool door broccoli, dat is heel lekker en het ziet er mooi uit.

close