Mediterrane Gehaktballetjes

Mediterrane Gehaktballetjes

3.5 (4) | Dit recept heb je al beoordeeld
Close

Wat vind jij van dit recept?

Zet eens wat Zuiders genot op tafel! De kruiden in de saus zorgen ervoor dat dit recept lekker naar vakantie in het Zuiden ruikt…

  • Personen4
  • Bereidingstijd0 minuten
  • Kooktijd45 minuten

Ingrediënten

  • Voor de tomatensaus:
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1 middelgrote fijngesnipperde ui
  • 1 fijngesneden selderstengel
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 el tomatenpuree
  • 100 ml bouillon gemaakt van Knorr bouillonblokje Finesse Kip
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 ml droge rode wijn
  • versgemalen peper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 zakje Knorr Mélange voor Spaghetti à l’Italienne
  • Voor de balletjes:
  • 1 el vloeibare margarine
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 5 fijngesnipperde teentjes knoflook
  • 500 g varkens- of rundergehakt
  • 1 el fijngesnipperde verse basilicum
  • 1 el kaneel
  • verse peper
  • 2 el plantaardige olie om de balletjes in te strijken

Bereiding

  • Verhit de margarine en fruit het knoflook en de ui 3 à 4 min.
  • Voeg de selder toe en laat nog 5 min. langer bakken. Laat de ui en selder niet bruin worden.
  • Voeg de tomatenblokjes en -puree toe samen met het kaneelpoeder en de bouillon.
  • Voeg de inhoud van een verpakking Knorr Mélange voor Spaghetti à l’Italienne toe en de rode wijn. Laat de saus doorkoken en breng op smaak met verse peper.
  • Laat nog 25 à 30 min. langer gaar worden met deksel, op een matig vuurtje.
  • Maak ondertussen de gehaktballetjes klaar.
  • Verhit de margarine en fruit het knoflook en de ui. Meng alle ingrediënten voor de balletjes en voeg de ui en het knoflook toe. Rol de balletjes.
  • Bestrijk ze lichtjes met olie en bak op 200 °C gedurende 8 à 10 min., afhankelijk van de grootte.
  • Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus en pasta.
close