Spinazie- en kaasstrata

Spinazie- en kaasstrata

0 (0) | Geef als eerste een beoordeling
Close

Wat vind jij van dit recept?

Een vegetarische ovenschotel waar je het lekker warm van krijgt: deze spinazie- kaasstrata is een winterse aanrader!

  • Personen6
  • Bereidingstijd0 minuten
  • Kooktijd105 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 el vloeibare margarine
  • 500 g broodkruim
  • 300 g grof geraspte Zwitserse kaas of gruyère
  • 100 g geraspte parmezaan of pecorino
  • 600 ml melk
  • 1 zakje Knorr Kaassaus, kant-en-klaar
  • 8 grote eieren
  • ½ kl zwarte peper en ¼ kl versgemalen muskaatnoot

Bereiding

  • Bak de ui in 2 eetlepels vloeibare margarine gedurende 4-5 minuten.
  • Roer de spinazie eronder, voeg de helft van de hoeveelheid muskaatnoot en peper toe. Laat gedurende 1 minuut garen. Haal van het vuur.
  • Vet een ovenschotel in met de rest van de margarine en strooi er 1/3 van het broodkruim in. Voeg 1/3 van de spinaziemengeling toe. Bestrooi met 1/3 van de kaas. Herhaal deze lagen nog tweemaal en eindig met kaas.
  • Meng de melk, kaas, eieren en Knorr Kaassaus goed. Voeg de resterende muskaatnoot en peper toe. Giet over het gerecht.
  • Laat 45 minuten rusten in de koelkast en breng vervolgens op kamertemperatuur.
  • Bak onafgedekt op 200 °C gedurende 45-50 minuten of tot het gerecht een goudgeel korstje heeft.
close